Workshops en Trainingen

 

FabLab Bergen op Zoom vindt het leuk om workshops te organiseren, maar realiseert zich dat het lastig is een goede datum te prikken waarop zoveel mogelijk mensen de workshop kunnen volgen.
Daarom gaan wij kijken of het haalbaar is workshops ‘op bestelling’ te organiseren.

Voorbeelden van bijzondere workshops:

 

Introductie / veilig werken met FabLab BoZ machines

Deze workshop “Introductie / veilig werken met FabLab BoZ machines” is noodzakelijk om veilig met de desbetreffende machines aan de slag te kunnen; Zonder deze workshops heb je geen toegang tot de machines ! Mensen met aantoonbare ervaring op de machines krijgen vrijstelling.

In een dagdeel krijg je een activerende rondleiding (ja, je moet zelf ook aan het werk !) langs de machines en de bijbehorende software. Mogelijkheden, beperkingen, ideeën. Je leert op een nieuwe manier kijken naar hoe je iets kunt maken.

Alternatief: Stel dat je alleen de lasersnijder of alleen een van de 3D printers wilt leren gebruiken en niet het hele machinepark. Dan is het mogelijk een 1 op 1 stoom cursus te volgen:  1 uurtje onder leiding van een van onze ervaren medewerkers, specifiek op die ene machine.

 

Keuze-cursus FabLab voor Docenten en Studenten

De Keuzecursus is bedoeld voor docenten. Je maakt op een gestructureerde manier kennis met de mogelijkheden en beperkingen van het FabLab. Je doet dat groepsgewijs (maximaal 10 personen). Op die manier krijg je een goed idee hoe FabLab een rol zou kunnen spelen in het curriculum van de opleiding die jij verzorgd.

Er is ook een variant die bestemd is voor studenten. Je maakt op een gestructureerde manier kennis met de mogelijkheden en beperkingen van het FabLab. Groepsgewijs (maximaal 10 personen). Op die manier krijg je een goed idee hoe FabLab een rol zou kunnen spelen in de opleiding die jij volgt of gaat volgen.

Hou de site in de gaten voor de data dat deze workshops aangeboden zullen worden.

Mis je onderwerpen of vind je het leuk om zelf een workshop te geven in het FabLab?
Laat het ons weten en misschien ben jij dan binnenkort wel één van onze workshopleiders!

Stuur een mailtje om de mogelijkheden te bespreken.

Powered by Stichting vrijwilligers en vrienden van het FabLab Bergen op Zoom